Construint casa nostra I
- Agulles de Paper
- 20 feb 2018
- 4 Min. de lectura
Aquesta publicació és bastant especial, i en part, també personal. Jo, la Mireia, fa uns mesos que amb la meva parella ens va rondar pel cap la idea de poder comprar un pis de la família, del meu avi. Després de parlar-ho amb tots, donar-hi voltes, i plantejar-nos si ho podíem tirar endavant, vam decidir comprar-lo i convertir-lo en casa nostra. I avui, ho compartim amb tots vosaltres.
Us vull explicar com era el pis en un inici, la idea que teníem, com l’hem dut a terme, tots els problemes que ens han sorgit al llarg del procés, i finalment, el resultat. Ara mateix, falta molt poques setmanes perquè estigui acabat, però amb molta il·lusió, començo a explicar-vos tota la nostra experiència.
El pis
Deu tenir sobre uns quaranta-cinc anys, i malgrat que no és tot d’origen, ens tocava fer reformes. La distribució era molt bona, però no ens acabava de fer el pes, i malgrat no calia fer gaires canvis, ens vam plantejar tirar dues parets.

La planta del pis.
Quan entraves al pis, hi havia un rebedor gran amb una porta doble que donava pas al menjador, i una altra al passadís. Després d’aquesta però, en trobaves una altra que també accedia al menjador. No en calien tantes! De manera que el primer canvi seria treure tot aquest envà per aconseguir tres avantatges: un rebedor i menjador units amb més espai, aconseguir més fluidesa del menjador a la cuina, i el més important, que entrés més llum al pis!
A mà dreta hi trobem la cuina. Aquí vam decidir fer-ho tot de nou i canviar el mobiliari, les rajoles i els electrodomèstics. A la paret que trobes en front quan entres a la cuina hi trobàvem una porta de fusta (en breus n’hi posarem una d’alumini) que donava pas al safareig. Aquest el vam treure, juntament amb el dipòsit que hi havia, ja que ens és més útil aprofitar el seu espai per emmagatzematge que no pas mantenir-lo. Vam decidir que conservaríem les rajoles antigues de les parets, però que al terra hi posaríem les mateixes que a la cuina per unificar els dos espais.
Al passadís, hi ha un armari encastat, el qual mantindrem ja que ens és molt pràctic. Sí que vam decidir però, canviar les portes per unes de noves.
A partir d’aquí travessem un segon marc que dóna lloc a un distribuïdor, on hi havia les quatre habitacions, el lavabo i el servei. En primer lloc, no hi havia llum, de manera que havíem de parlar amb l’electricista per posar-hi un focus i que estigués il·luminat.
Vam decidir no modificar les dues habitacions situades a mà dreta, ambdues amb una finestra que obre a un pati interior. En una d’elles hi farem un despatx, i l’altre la deixarem tal i com està, doncs de moment no la necessitem. Les altres dos habitacions que quedaven a mà esquerre donen al carrer, i una d’elles té un balconet. La meva idea aquí era molt clara, tirar la paret que les unia per unificar-les i aconseguir així una habitació - vestidor. On tenim el balcó serà la part dormitori, mentre que on hi ha les finestres hi col·locarem l’armari.
Respecte els dos banys, caldria també reformar-los mantenint l’estructura principal. Com que els dos són petits, vam arribar a plantejar-nos unir-los per tal d’aconseguir més amplitud, però finalment, després de pensar-ho bé i demanar consell a la gent del nostre voltant, vam decidir mantenir els dos.










Estat actual de les diferents estances del pis.
Referents
Tenint això clar, el següent pas era reunir totes les fotografies de banys i cuines que ens agradaven. Hi havia tantes possibilitats que no sabíem quina era millor. Pinterest va ser una de les plataformes que ens va ajudar més, inclús ens vam comprar varies revistes de decoració per aconseguir més idees i decidir què era el que més ens encaixava.
Les cuines blanques, amb molta llum, colors clars i senzilles ens van agradar molt. En vam trobar de molts tipus, i fins que no vam anar a les diferents botigues a demanar preus i que ens preparessin dissenys i pressupostos, no vam acabar de decidir-nos.
Els banys també tenien infinites possibilitats estètiques, hi havia però, una cosa que teníem clara: volíem plat de dutxa, mampara totalment transparent i a la paret posterior rajoles hidràuliques. En vam mirar moltes, de colors, negres i blanques, grises,...
I potser gràcies a això, vam decidir que tan els banys com la cuina tinguessin les rajoles i el guix de la següent combinació: blanc, gris i blau.
El gris de les rajoles del terra d’aquestes tres habitacions contrastaria amb el parquet de tot el pis, el qual volíem que fos clar, vam apostar per un color fusta i sòcols de color blanc. Amb un gos a casa però, havíem d’escollir un parquet que malgrat no fos natural, sigués resistent.
Ens quedava decidir les portes. Vam decantar-nos per seguir la línia de claror que buscàvem pel pis i quedar-nos amb portes de color blanc i llises, simplement amb quatre línies horitzontals cada una.
I finalment, segur que esteu pensant que falta un element molt important a decidir: la pintura! I el cert és que encara no ens hem decidit. De moment ho pintarem de color blanc, i a última hora seguirem el nostre instint i escollirem algun color per parets concretes.
Imatges de referència dels diferents estils de cada estança del pis.
Vàrem estar varis dies prenent decisions, plantejant-nos els pros i els contres de tots aquests canvis. Rebíem opinions de tot tipus, i ens les vam escoltar per estar segurs de tots els passos que donàvem. Des d’aquí us ho agraïm de tot cor! Algunes ens van ser fàcils, i d’altres més difícils, però ara que comencem a veure els resultats, estem convençuts de què tot quedarà com nosaltres volíem, i que finalment, aconseguirem que sigui CASA NOSTRA. Però aquí no s’ha acabat, encara queda molta feina, us ho continuaré explicant en pròximes publicacions!
Gràcies per ser-hi!
Comments