top of page

Escapada al Delta de l'Ebre!

  • Agulles de Paper
  • 17 abr 2018
  • 5 Min. de lectura

Qui és capaç d’aguantar setmanes i setmanes de rutina sense ni un descans i que els caps de setmana se’t tornin monòtons sense voler-ho? Doncs això és el que habitualment ens passa a nosaltres i molt sovint, per evitar la mandra de buscar on poder sortir de cap de setmana o viatjar, no fem res i és un error. Així que aquest cap de setmana l’hem passat al Delta de l’Ebre, una de les zones més espectaculars que tenim al nostre país, i el millor és que ho tenim pràcticament a tocar de casa.

Així que avui us portem la nostra experiència al blog, perquè en prengueu nota si us animeu a anar-hi.


ALLOTJAMENT

Hi ha moltes opcions d’allotjament al Delta, els hotels i la plataforma de lloguer d’habitacions i habitatges Airbnb serien els més comuns.

En el nostre cas, com que vam ser-hi un cap de setmana després de Setmana Santa, vam trobar un molt bon preu a l’hotel L’Algadir del Delta, sense esmorzar inclòs. Aquest hotel, a part de ser molt acollidor i rebre un tracte molt amable de tots els treballadors, està situat en un dels poblets amb més encant del Delta: Poblenou del Delta.

El campanar de Poblenou del Delta al capvespre.

En el cas que volguéssiu passar-hi més d’un cap de setmana o bé la Setmana Santa mateix, us recomanem que mireu de trobar un altre tipus d’allotjament, que sempre resulten més econòmics.


CLIMA I TEMPERATURA

El Delta sempre serà el lloc idoni perquè la gent l’estimi o l’odiï. Però no hi haurà un punt intermig. Tot això depèn del temps que fa els dies que hi ets. Si enganxes uns dies de molt vent i vols fer activitats, serà molt molest. Igual passa si els dies són plujosos, ja que a l’exterior és difícil fer-hi coses.

#adpconsell: La millor època, segons la nostra opinió, per anar-hi a passar uns dies o un cap de setmana es una o dues setmanes desprès de Setmana Santa. El clima no és calorós com a l’estiu però tampoc fred com als mesos d’hivern. Si tens dies de sol, es molt agradable.


ACTIVITATS PER FER

Desprès d’haver-hi estat ja prèviament l’any passat ens van quedar activitats gravades a la ment que teníem intenció de repetir. I així va ser. Entre jo i una amiga de la família, l’Anna Aparicio, que em va ajudar a fer memòria de totes les activitats que havíem fet i de les que encara podíem fer si ho volíem, vaig escollir-ne les que més bon record em va quedar.

Per tant, vaig organitzar el cap de setmana d’aquesta manera:


El dissabte, fes el dia que fes, volíem aprofitar-lo.

La nostra primera parada va ser passar amb el cotxe tota la Barra del Trabucador, una carretera de 6 km de llarg que divideix la Badia dels Alfacs amb la Mar Mediterrània. Sovint, si plou en abundància, aquesta carretera desapareix i queda totalment inundada, fet que provoca que la Punta de la Banya quedi inaccessible. Un cop vam arribar a l’últim punt on deixen accedir, vam passejar una mica per la platja i vam fer marxa enrere.

La calma que transmet un mar en constant moviment.

L’espai MónNatura del Delta ens esperava amb una visita guiada magnífica. Aquest és un centre que va ser creat amb la intenció de fer conèixer als visitants de fora, que al Delta no només s’hi conrea arròs, sinó que tenen una gran extensió de terreny dedicat a les Salines.

Allà, en un espai petit, han recreat unes salines perquè se’n pugui veure i entendre el seu funcionament. A part d’això, també t’ensenyen una mica la fauna que s’hi pot trobar, ja que el Delta és un terreny idoni per a la reproducció i la vida de moltes aus. Finalment, dalt d’un mirador, disposen de diferents binocles on des d’ells s’hi poden observar sobretot els flamencs.

MónNatura del Delta.

Vistes des del mirador de MónNatura Delta.

Un cop vam acabar la visita, vam decidir anar a dinar al mateix poble on teníem l’hotel, a Poblenou del Delta. I vam fer-ho en un restaurant que es diu Nit i dia.

#adp consell: Cent per cent recomanable per a fer una paella.

La tarda ens la vam prendre per nosaltres i vam descansar, ja que el temps tampoc acompanyava massa; plovia, feia una mica de fred i sobretot molt vent. Així que després de fer una llarga migdiada i una genial dutxa, vam tenir clar d’anar a sopar en algun lloc que fos bé de preu i tipus “tapeo”.

Sant Carles de la Ràpita, restaurant Marieta Taperia. A part d’un espai bonic i agradable, i una atenció magnífica, uns productes cent per cent de la terra i d’alta qualitat. I tot això per un preu no massa elevat! Així que si hi passeu, traieu-hi el cap! No us deixarà indiferents.


Bé… i diumenge! Com t’estimo diumenge!

Quan vam obrir els ulls i vam veure el cel clar vam saltar ràpid del llit i cap a esmorzar.

Tota la setmana que esperàvem que fes uns dies com aquest i ja que el teníem no el volíem deixar escapar.

Així que ens havíem organitzat el dia començant per donar un vol en bicicleta al matí i una llarga caminada a la tarda.

A les deu del matí ja érem llogant dues bicicletes i començant el recorregut per l’Encanyissada. Una passejada per parar a mirar ocells, flamencs i descobrir-ne de nous.

Vistes de l'Encanyissada i de les aus que hi habiten.

La volta amb bicicleta pels voltants de l'Encanyissada.

Els flamencs són l'espècie més icònica del Delta de l'Ebre.

Panoràmica des del mirador de l'Encanyissada.

Panoràmica de l'Encanyissada des del mirador de Patrau.

Un cop vam acabar, havíem reservat taula per dinar al Restaurant Casa de Fusta, el mateix que ens oferia el lloguer de bicicletes. Un altre establiment per a àpats cent per cent recomanable. I si algun dia hi aneu en grup, podreu reservar i tenir el plaer de dinar en una barraca típica de pescadors del Delta de l’Ebre. Una súper experiència que vam tenir el plaer de viure fa un any.

Barraca de pescadors típica del Delta de l'Ebre.

Un cop dinats, vam agafar el cotxe i vam creuar el Delta des de l’hemidelta dret d’aquest a l’hemidelta esquerre, pel pont “Lo Passador” que uneix Sant Jaume d’Enveja amb Deltebre. Aquest pont és l’únic, juntament amb el pont d’Amposta que permet travessar el riu Ebre actualment.

Així que vam dirigir-nos a veure la desembocadura del riu Ebre, i ho vam fer des del mirador Zigurat, un dels que adquireix més bona vista de tot el Delta de l’Ebre. Personalment, creiem que l´unió del riu amb el mar i com xoquen un amb l’altre és d’un efecte hipnotitzador. Podríem passar-hi hores mirant-ho.

Panoràmica de la desembocadura del riu Ebre des del mirador Zigurat.


I per acabar el dia, i acomiadar-nos del Delta de la millor manera possible, vam deixar la visita al far del Fangar per últim. No es pot accedir amb cotxe i per arribar-hi es fa una caminada per la vora del mar, d’una hora aproximadament a pas lleuger. Val molt la pena començar la caminada i acabar-la arribant al far alhora que veient la posta de sol. És una estona que regenera tant per dins com per fora, i recomano a tothom que la faci algun cop a la vida. Segons ens va dir un home natiu del Delta de l’Ebre, fer aquesta caminada i veure el far et canvia la vida. I quina raó tenies, senyor!

El Far del Fangar.


Molt probablement ens deixem de nombrar-vos moltes de les mils activitats i llocs que podeu visitar per la zona, però la nostra principal intenció és dur-vos al blog les nostres experiències sobre el que vivim. I en aquest cas així ha sigut.


“Diuen que si arribes al Delta de l’Ebre i enganxes uns mals dies climatològicament parlant potser l’arribes a odiar, però per al contrari, tornaràs a casa estimant-la.”


I això senyors, és el que fem! Visca el Delta de l’Ebre i la seva gent!


Gràcies per ser-hi!

Comments


bottom of page